
ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΡΑΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ !!!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
5 αυγά,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
125 γραμμάρια.ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κακάο,
1 βανίλια
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε αλεύρι,βανίλια,κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά να μην βγεί ο αέρας.
Τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 25 λεπτά.
Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά και να το κόψουμε.
Την χωρίζουμε σε δυο μπολ και στο ένα βάζουμε κακάο.
200 γραμμάρια.
Κουβερτούρα,
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο.
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
125 γραμμάρια.ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κακάο,
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε αλεύρι,βανίλια,κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά να μην βγεί ο αέρας.
Τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 25 λεπτά.
Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά και να το κόψουμε.
Για την κρέμα
Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 2 κούπες άχνη ζάχαρη και λίγο γάλα σε σφιχτή σαντιγί.Την χωρίζουμε σε δυο μπολ και στο ένα βάζουμε κακάο.
Για το γλάσο
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,200 γραμμάρια.
Κουβερτούρα,
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο.
Για το άσπρο γλάσο
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 1 κούπα άχνη ζάχαρη με λίγες σταγόνες νερό.Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι, κρέμα,ξανά παντεσπάνι, κρέμα γλασσο,και διακόσμηση άσπρο γλάσο και σοκολάτα-γύρω γύρω χαμηλά τρούφα !Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou