Τούρτα με κρέμα και σοκολάτα

ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΡΑΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ !!!

Υλικά

Για το παντεσπάνι

5 αυγά,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
125 γραμμάρια.ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κακάο,
1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε αλεύρι,βανίλια,κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά να μην βγεί ο αέρας.
Τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 25 λεπτά.
Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά και να το κόψουμε.

Για την κρέμα

Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 2 κούπες άχνη ζάχαρη και λίγο γάλα σε σφιχτή σαντιγί.
Την χωρίζουμε σε δυο μπολ και στο ένα βάζουμε κακάο.

Για το γλάσο

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
200 γραμμάρια.
Κουβερτούρα,
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο.

Για το άσπρο γλάσο

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 1 κούπα άχνη ζάχαρη με λίγες σταγόνες νερό.

Συναρμολόγηση

Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι, κρέμα,ξανά παντεσπάνι, κρέμα γλασσο,και διακόσμηση άσπρο γλάσο και σοκολάτα-γύρω γύρω χαμηλά τρούφα !


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou