
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Υλικά
- 2 κιλά μοσχάρι
- 3 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι χυμός ντομάτας
- 1 κουταλιά πελτέ
- αλάτι - πιπέρι
- μπαχάρι
- 1 πράσινη πιπεριά
- ελαιόλαδο
- 1 κιλό κρεμμύδια σια στιφάδο
- ενα ποτήρι μανέστρα (κριθαράκι)
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας να κάψει.
- Ρίχνουμε το κρέας μέχρι να σοταριστεί.
- Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν.
- Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ και τ αφήνουμε να βράσει, συμπληρώνουμε σταδιακά νεράκι.
- Όταν αρχίσει και μαλακώνει το κρέας βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι και τ αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα.
- Φροντίζουμε να έχει αρκετό νεράκι όσο βράζει.
- Σε μια γάστρα έχουμε βάλει τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και ρίχνουμε από πάνω το κοκκινιστό μας.
- Συμπληρώνουμε νεράκι αν χρειαστεί και το βάζουμε στον φούρνο, στους 200 βαθμούς πάνω - κάτω, για μισή ωρίτσα, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια.
- Στο τέλος ρίχνουμε την μανέστρα και το βάζουμε ξανά στον φούρνο και τον σβήνουμε.
- Πρέπει να μείνει εκεί μέσα η μανέστρα για ακόμα μισή ωρίτσα μέχρι να ρουφήξει την σαλτσούλα.
Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει