Ραβανί



Μια συνταγή της κυρίας Κωνσταντινιά ΠΚ‎ για ΡΑΒΑΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ραβανί

Ένα ραβανί είναι ότι πρέπει πάντα !!!
Το ταψί που χρησιμοποίησα είναι 22 * 35
τα υλικά τα μέτρησα με μία κούπα 230ml

Συνταγή
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέκιν
3 βανίλιες κάψουλες
ξύσμα από λεμόνι

Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
χυμό και φλούδα από μισό λεμόνι
το βράζω το σιρόπι 7 λεπτά

Ξεκινάω και χτυπάω αυγά με ζάχαρη μέχρι που να λιώσει εντελώς η ζάχαρη στη συνέχεια γιαούρτι καλαμποκέλαιο αρωματικά το pekan ανακατεμένο.
Με το αλεύρι και τέλος το σιμιγδάλι το βάζω σε λαδωμένο ταψί εγώ έβαλα και αμύγδαλα γιατί μου αρέσουν πολύ και το έψησα στους 180 μέχρι που να πάρει χρώμα στις αντιστάσεις ζεστό το γλυκό χλιαρό το σιρόπι το ρίχνω σταδιακά και Όχι απότομα με μία κουτάλα σιγά σιγά.
Όσο το πίνει προσθέτω και άλλο σιρόπι μέχρι που να το πιει όλο.