Κρεμμυδοκεφτέδες απίθανοι

Χρυσαφένιοι κρεμμυδοκεφτέδες με φέτα και δυόσμο

ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΙΘΑΝΟΙ


Αυτοί οι κρεμμυδοκεφτέδες είναι τόσο νόστιμοι που θα εξαφανιστούν από το τραπέζι σε δευτερόλεπτα! Το γλυκό άρωμα των ζεματισμένων κρεμμυδιών σε συνδυασμό με τη φέτα και τα μυρωδικά δημιουργούν ένα απολαυστικό μείγμα που τηγανίζεται μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένια και τραγανή κρούστα. 


Υλικά

  • 10 κρεμμύδια, ζεματισμένα και ψιλοκομμένα στο μπλέντερ
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 2 αυγά
  • 5 κλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, κατά βούληση
  • Ρίγανη, κατά βούληση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο λάδι για το μείγμα
  • Μπόλικο λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5-7 λεπτά, μετρώντας από τη στιγμή που θα αρχίσει ο κοχλασμός. 
  2. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί το τυρί.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τη φρυγανιά, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και λίγο λάδι στο μείγμα. 
  5. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. 
  7. Με δύο κουτάλια, παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  8. Τηγανίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή υφή.
  9.  Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το περιττό λάδι.

Σερβίρουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες ζεστούς και απολαμβάνουμε!


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget