Καθαρίζουμε το γαύρο από τα εντεράκια, κόβουμε το κεφάλι και βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά πιέζοντας με τον αντίχειρα μας όλο το κέντρο τραβώντας από πάνω προς την ουρά ψαριού.
Στη συνέχεια το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε μια στρώση χοντρού αλατιού και μια σειρά γαύρο από πάνω, πάλι αλάτι και πάλι γαύρο και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Μετά πλένουμε καλά από το αλάτι το γαύρο μας και τον βάζουμε για άλλες 4 ώρες στο ξίδι.
Όταν περάσει το 4ωρο, τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και όταν δεν έχει υγρασία τον βάζουμε με την σειρά στα βαζάκια ρίχνοντας ενδιάμεσα σκορδάκι, πιπερίτσα και κάπαρη.
Ρίχνουμε το λαδάκι να καλύψει το γαύρο, πάνω - πάνω στο βαζάκι προσθέτουμε ένα φύλλο δάφνης και τοποθετούμε στο ψυγείο με κλειστό καπάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή το ελαιόλαδο κρυσταλλώνει στο ψυγείο, να βγάζετε την ποσότητα που θέλετε λίγο πριν σερβίρετε.
Στο σερβίρισμά σε πολλούς αρέσει και μαϊντανός και τριμμένο καροτάκι.
Μπορεί να μείνει στο ψυγείο για πάρα πολλούς μήνες!
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!