Κεφτεδάκια με μελιτζάνα και φέτα

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


Οι μελιτζάνες είναι η μεγάλη μου γευστική αγάπη έτσι ψάχνω πάντα τρόπους να την δοκιμάσω! Σήμερα έκανα αυτά τα κεφτεδάκια που νομίζω ότι είναι υπέροχα!


Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 φέτες ψωμί 
  • 1 αυγό
  • 1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα, καθαρισμένη από την φλούδα και τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμυδι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κέρατο 
  • λίγο δυόσμο
  • 150 γραμ φέτα
  • 3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο 
  • αλατι - πιπέρι
  • αλεύρι χωριάτικο για το αλεύρωμα, εσείς μπορείτε να βάλετε ότι αλεύρι θέλετε
  • σπορέλαιο για το τηγάνι


Εκτέλεση

  1. Βρέχουμε το ψωμάκι και το στύβουμε καλά να μην έχει υγρασία.
  2. Το βάζουμε σε λεκάνη μαζί με τον κιμά, το αυγό, την τριμμένη μελιτζάνα και χοντροκομμένα όλα μαζί στο μούλτι το κρεμμύδι - σκόρδο - πιπεριά - δυόσμο.
  3. Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με το χέρι, αλάτι με προσοχή, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  4. Τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
  5. Στη συνέχεια τα πλάθουμε χοντρές μπαλίτσες και τα αλευρώνουμε.
  6. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αν σας αρέσουν οι μελιτζάνες αυτή είναι η τέλεια γεύση! 
Εγώ κάνω και μια σος με γιαούρτι σκόρδο και φέτα στο μουλτι! 



Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!