
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 φέτες ψωμί
- 1 αυγό
- 1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα, καθαρισμένη από την φλούδα και τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
- 1 μεγάλο κρεμμυδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά κέρατο
- λίγο δυόσμο
- 150 γραμ φέτα
- 3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλατι - πιπέρι
- αλεύρι χωριάτικο για το αλεύρωμα, εσείς μπορείτε να βάλετε ότι αλεύρι θέλετε
- σπορέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Βρέχουμε το ψωμάκι και το στύβουμε καλά να μην έχει υγρασία.
- Το βάζουμε σε λεκάνη μαζί με τον κιμά, το αυγό, την τριμμένη μελιτζάνα και χοντροκομμένα όλα μαζί στο μούλτι το κρεμμύδι - σκόρδο - πιπεριά - δυόσμο.
- Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με το χέρι, αλάτι με προσοχή, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
- Στη συνέχεια τα πλάθουμε χοντρές μπαλίτσες και τα αλευρώνουμε.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Εγώ κάνω και μια σος με γιαούρτι σκόρδο και φέτα στο μουλτι!
