Μηλοπιτάκια με σφολιάτα



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Πολύ εύκολα και γρήγορα!!

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω μια κ.σ. βούτυρο και μόλις κάψει προσθέτω 2 μήλα ψιλοκομμένα, 1κ.γλ.κανέλα, 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή (εγώ έβαλα καρύδας), ένα κ.γλ. μελι, μια χούφτα καρύδια και βράζω σε μέτρια θερμοκρασία για δέκα λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
Αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
Παίρνω ένα φύλλο σφολιάτας κόβω σε τετράγωνα, χαράζω κάθετα 3-4 λωρίδες στη μέση, βάζω γέμιση διαγώνια και τυλίγω.
Αλείφω με κρόκο αυγού διαλυμένο σε λίγο νερό και ψήνω στους 180 στον αέρα μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη!