Πολύ εύκολα και γρήγορα!
Υλικά
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 μήλα, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή (ή ζάχαρη καρύδας)
- 1 κ.γλ. μέλι
- Μια χούφτα καρύδια
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 κρόκος αυγού, διαλυμένος σε λίγο νερό
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις κάψει, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μήλα, την κανέλα, τη ζάχαρη καστανή (ή ζάχαρη καρύδας), το μέλι και τα καρύδια.
- Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για δέκα λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια. Χαράζουμε κάθετα 3-4 λωρίδες στη μέση κάθε κομματιού.
- Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση διαγώνια σε κάθε τετράγωνο και τυλίγουμε.
- Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού διαλυμένο σε λίγο νερό.
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δημιουργός συνταγής: Efi Prentza
