Μπουρέκια Σαμιώτικα

μπουρέκια γεμιστά με κίτρινη κολοκύθα και τυρί

ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ


Τοπικά εδέσματα της Σάμου

Υλικά

  • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα βρασμένη και λιωμένη
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 150 γρ τυρί φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο 
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ, περίπου, ρύζι

Για το Φύλλο
  • 500 γρ αλεύρι για πίτες
  • χλιαρό νερό όσο πάρει
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
  • 1 κουτάλια σούπας ζάχαρη καλά γεμάτη
  • 1 κουτάλια του γλυκού αλάτι


Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμαράκι ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά και το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί.
  2. Βράζουμε την κολοκύθα και τη στραγγίζουμε πολύ καλά. Εγώ την αφήνω για μια νύχτα!
  3. Τη βάζουμε σε μια λεκάνη,
  4. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με το κολοκύθι, ρίχνουμε και το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και το ρύζι.
  5. Ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
  6. Ανοίγουμε μικρές πιτούλες μακρόστενες, βάζουμε μέσα λίγη από την γέμιση, ρολάρουμε και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκαράκια.
  7. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.

μπουρέκια γεμιστά με κίτρινη κολοκύθα και τυρίμπουρέκια γεμιστά με κίτρινη κολοκύθα και τυρί


Credits:

Gogo Samiou