Γαύρος τηγανητός και τα μυστικά του


Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γαύρος τηγανητός και τα μυστικά του

Για να γίνουν τραγανά αλλά και ζουμερά ταυτόχρονα

Υλικά
1 κιλό γαύρο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι
Λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζω το γαύρο από τα κεφάλια και τις κοιλιτσες του.
Τα πλένω καλά και τα αφήνω σε σουρωτό να στραγγίξουν καλά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύψω τον πάτο του καλά.
Δεν χρειάζεται παραπανω....είναι αρκετό για να τηγανιστουν ωραία τα ψαράκια μας.
Αλευρωνω τα ψαράκια μου καλά και τινάζω να φύγει η περίσσεια αλευριού.
Στρώνω τους γαύρους περιμετρικά στο τηγάνι με την ουρίτσα τους προς το κέντρο.
Καλύπτω και το κέντρο με ψαράκια.
Είναι έτοιμα για γύρισμα αφού έχουν πάρει χρυσαφένιο χρωμα.
Γυρίζω όπως και την ομελέτα μου με να μεγάλο ξεβαθο πιάτο.
Έχω ένα βαθύ πιάτο δίπλα μου βοηθητικό για να αδειάσω το λαδακι έτσι ώστε να μπορεσω να γυρίσω τα ψαρακια μου.
Αφού τα γυρίσω και τα βάλω παλι μέσα στο τηγάνι προσθέτω και το καυτο λαδακι που άδειασα χώρις το κατακάθι από το αλευρακι που μπορεί να έχει μείνει στο πιάτο.
Αφήνω και από την άλλη μεριά 3 λεπτά περίπου να χρυσαφισουν.
Δεν χρειάζονται πολυ τηγάνισμα για να παραμείνουν ζουμεροι μέσα και να μην στεγνωσουν και ξεραθούν.
Αλατίζω τα ψαράκια αφού βγουν από το τηγάνι ΟΧΙ από πριν.
Σερβίρω με λεμονάκι.