Μηλοπιτάκια νηστίσιμα

Νηστίσιμα Μηλοπιτάκια

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ


Αυτά τα νηστίσιμα μηλοπιτάκια είναι το ιδανικό γλυκό για τις περιόδους νηστείας αλλά για όσους αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα.
Η ρετσίνα στη ζύμη δίνει μια ιδιαίτερη γεύση, ενώ η γέμιση από μήλα και καρύδια τα καθιστά αρωματικά και νόστιμα.


Υλικά

Για τη ζύμη
  • 1 πακέτο φαρινάπ (500 γρ.)
  • 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
  • ½ ποτήρι ρετσίνα

Για τη γέμιση
  • 2 μήλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • ½ κ.γ. κανέλα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το σπορέλαιο και τη ρετσίνα. 
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το φαρινάπ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  3. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. 
  4. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, τα καρύδια και την κανέλα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη (όσο ένα μπαλάκι) και τις ανοίγουμε σε μικρούς δίσκους. 
  6. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε δίσκου λίγη από τη γέμιση και κλείνουμε προσεκτικά, πλάθοντας τα μηλοπιτάκια σε μισοφέγγαρα ή στρογγυλά σχήματα.
  7. Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αντίσταση, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, για περίπου 20-25 λεπτά.
  8. Μόλις τα μηλοπιτάκια ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget