Σαραγλί


Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΣΑΡΑΓΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σαραγλί

Νηστίσιμο γλυκό για τη Σαρακοστή!! 

Πήρα ένα πακέτο φύλλα Βηρυτού του Κανάκη των 450 γρ.σε ένα μπολ έχω καρύδια χοντροκομμένα με λίγο κανέλα κ γαρύφαλλο απλώνω δυο φύλα τα ραντιζω με λίγο καλαμποκέλαιο βάζω καρύδια το τυλιγω με ένα ξύλινο πλαστη και το σουρωνω, το έχω βάλει στο πυρεξ και έχω ραντισει από πάνω με λίγο λαδάκι για όλα τα φύλλα έχω βάλει ένα ποτήρι του νερού Όχι πολύ γεμάτο.
Το έψησα στους 170 βαθμούς αντίσταση έως ότου ροδίσει.
Έχω βράσει το σιρόπι δύο ποτήρια ζάχαρη και τρια νερό δύο βανίλιες λίγες σταγόνες λεμόνι κ σιροπιασα καυτό το σιρόπι και χλιαρό το γλυκό.