
ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Υλικά:
Ζύμη:
Γέμιση:
- 300 γρ αλεύρι φαρίνα
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές τής σούπας ξύδι
- Νερό κρύο όσο πάρει(περίπου μισό ποτήρι)
Γέμιση:
- 5 μέτριες πατάτες τηγανητές
- 4 αβγά
- 2 κουταλιές τής σούπας φαρίνα
- 1 σφηνάκι γάλα εβαπορέ
- 1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
- 250 γρ λουκάνικα κοκτέιλ
- 150 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
- Λίγο αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζύμη:
- Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νεράκι.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και σιγά σιγά ρίχνουμε το κρύο νερό μέχρι να φτιάξουμε μία εύπλαστη ζύμη.
- Στρώνουμε σε ταρτιέρα τσέρκι 24 την ζύμη αφού προηγούμενος έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πατάτες τηγανητές, από πάνω τα λουκάνικα και τέλος ρίχνουμε το μείγμα (γάλα, 2 κουταλιές τής σούπας φαρίνα, κρέμα γάλακτος και αβγό ανακατεμένα μαζί).
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα για περίπου 45 λεπτά. Δεν χρειάζεται να ψήσουμε πρώτα την ζύμη!

Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
