Αλμυρή τάρτα με πατάτα και λουκάνικο

ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ


Υλικά: 

Ζύμη:
  • 300 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές τής σούπας ξύδι
  • Νερό κρύο όσο πάρει(περίπου μισό ποτήρι)

Γέμιση:
  • 5 μέτριες πατάτες τηγανητές
  • 4 αβγά
  • 2 κουταλιές τής σούπας φαρίνα
  • 1 σφηνάκι γάλα εβαπορέ
  • 1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ λουκάνικα κοκτέιλ
  • 150 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
  • Λίγο αλάτι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Ζύμη:
  1. Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νεράκι.
  2. Ανακατεύουμε ελαφρά και σιγά σιγά ρίχνουμε το κρύο νερό μέχρι να φτιάξουμε μία εύπλαστη ζύμη.
  3. Στρώνουμε σε ταρτιέρα τσέρκι 24 την ζύμη αφού προηγούμενος έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πατάτες τηγανητές, από πάνω τα λουκάνικα και τέλος ρίχνουμε το μείγμα (γάλα, 2 κουταλιές τής σούπας φαρίνα, κρέμα γάλακτος και αβγό ανακατεμένα μαζί).
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα για περίπου 45 λεπτά. Δεν χρειάζεται να ψήσουμε πρώτα την ζύμη!

ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ


 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!