Μεθυσμένα



ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ


Υλικά (για 40 έως 45 γλυκά περίπου)
5 φλυτζάνια του καφέ μπύρα
5 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη
5 φλυτζάνια του καφέ λάδι
1 φακελάκι μπέικιν
3 βανίλλιες
1 πρέζα αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 1 κιλό
Μαρμελάδα και καρύδι για τη γέμιση
3 ποτήρια νερό για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη για το σιρόπι
2 φακελάκια Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά με το χέρι και κάνουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Τη χωρίζουμε σε μικρές μπάλες, στο μέγεθος μπαλάκι του γκολφ, τις οποίες πατάμε στη μέση, βάζουμε λίγη μαρμελάδα και ένα μικρό κομμάτι καρύδι. Σκεπάζουμε τις μπάλες με τη ζύμη και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα 3 ποτήρια νερό και τα 3 ποτήρια ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τα "μεθυσμένα" από το φούρνο, με μια τρυπητή κουτάλα τα βουτάμε στο σιρόπι, τα βγάζουμε αμέσως και τα ρίχνουμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει πρώτα το ενδοκάρυδο για να κολλήσει στην επιφάνεια. Τέλος τα τοποθετούμε σε πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν.