Σοκολάτα γκανάζ (γλάσο)



ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΖ (ΓΛΑΣΟ)


ΥΛΙΚΑ
500γραμ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
2 1/3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι, τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν το μίγμα βράσει, και το προσθέτουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη χωρίς να ανακατεύουμε, ώσπου η σοκολάτα να αρχίζει να λιώνει.
Αρχίζουμε τότε να ανακατεύουμε, ξεκινώντας από το κέντρο προς τα έξω, ώσπου να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο και το ανακατεύουμε ελαφρά κάθε 5 λεπτά, ώσπου το μίγμα να παγώσει ελαφρώς, και να αποκτήσει ένα πιο ανοικτό χρώμα.
Μία φανταστική σοκολατένια κρέμα που μπορούμε να την φάμε σκέτη, ή να την χρησιμοποιήσουμε σε τάρτες, κέικ, ή για επικάλυψη τούρτας.

ΠΗΓΗ
Σοκολάτα γκανάζ (γλάσο)