
Των φρονίμων τα παιδιά πριν έρθει ο χειμώνας , φτιάχνουν χυλοπίτες
6 αυγά
3/4 του ποτηριού γάλα
1/4 λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
Νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα τυλιγμένη σε μεμβράνη να μην ξεραθεί
Το κάνουμε μπαλάκια , και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο βάζοντας για να μην κολάει και να ανοίγει καλύτερα το φύλλο λίγο νισεστέ.
Τυλίγουμε το φύλλο ρολό και το κόβουμε περιπου σε ίδιες διαστάσεις.
Ανοίγουμε τις λωρίδες και κόβουμε στο μέγεθος που μας αρέσει
Το αποξηραίνουμε σε ένα σεντόνι σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο για 4-5 ημέρες.
Υλικά
1 Κιλό αλεύρι σκληρό6 αυγά
3/4 του ποτηριού γάλα
1/4 λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
Νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου
Εκτέλεση
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει λεία η ζύμηΤην αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα τυλιγμένη σε μεμβράνη να μην ξεραθεί
Το κάνουμε μπαλάκια , και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο βάζοντας για να μην κολάει και να ανοίγει καλύτερα το φύλλο λίγο νισεστέ.
Τυλίγουμε το φύλλο ρολό και το κόβουμε περιπου σε ίδιες διαστάσεις.
Ανοίγουμε τις λωρίδες και κόβουμε στο μέγεθος που μας αρέσει
Το αποξηραίνουμε σε ένα σεντόνι σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο για 4-5 ημέρες.
Δημιουργός συνταγής: Σωτηρία Καλφόγλου