Σύκο γλυκό του κουταλιού

Συκαλάκι γλυκό του κουταλιού

ΣΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ, το γιαούρτι ή ακόμα και ως γέμιση σε γλυκά.


Υλικά

  • 1 κιλό άγουρα σύκα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 6 ποτήρια νερό
  • 200 γρ. γλυκόζη
  • 4 βανίλιες
  • 1 κ.σ. γαλαζόπετρα (ασβέστης)
  • Χυμός από 1 λεμόνι


Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε πλένοντας καλά τα σύκα.
  2. Τα βράζουμε τρεις φορές, για 5 λεπτά κάθε φορά. Οι δύο πρώτες βράσεις γίνονται σε νερό με γαλαζόπετρα, ενώ η τρίτη σε νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το χυμό λεμονιού. Κάθε φορά που τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τα τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  4. Προσθέτουμε τα σύκα στο σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να απορροφούν το σιρόπι, περίπου 30-40 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να δένει και να γίνεται πιο παχύρευστο.
  6. Τέλος, προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αφήνουμε το γλυκό να βράσει για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι το σιρόπι να δέσει πλήρως.
  8. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πριν το τοποθετήσουμε σε αποστειρωμένα βάζα.


Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget