
ΑΦΡΑΤΑ ΠΕΪΝΙΡΛΙ
Μία συνταγή μού πού δεν θα την αλλάζετε με τίποτα!
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- Μισή φλυτζανα τσαγιού γάλα εβαπορέ
- Μισή πλάκα βούτυρο. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει μαργαρίνη BELLA. Η αλλιώς ότι βούτυρο σάς αρέσει!
- 1 κουταλιά τής σούπας αλάτι
- 3-4 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
- Χλιαρό νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι περίπου μιάμιση φλυτζανα τσαγιού.Θα δείτε στο ζύμωμα!
Γέμιση:
- Ζαμπόν
- Τυρί
- Μπέικον
- Αυγό
- Κρέμα γάλακτος
Σάλτσα κρύα:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ψιλοκομμένη ντομάτα, βασιλικό λίγο ελαιόλαδο, αλάτι ,πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το χλιαρό νερό.
- Ανακατεύουμε καλά τρίβοντας το αλεύρι με όλα μαζί τα υλικά.
- Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
- Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και μετά ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού κόβουμε με ένα πιάτο η μπολ σε κύκλο και απλώνουμε σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.(ζαμπονοτυρια).
- Διπλώνουμε λίγο τις δυο πλευρές και σουρώνουμε τις άκρες σαν βάρκα.
- Αφήνουμε περίπου 35-40λεπτά να φουσκώσουν ανακατεύουμε κρέμα γάλακτος και αυγό και ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω από την γέμιση!
- Τέλος ψήνουμε για περίπου μισή ώρα σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Θα ενθουσιαστείτε σίγουρα!!

Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.
