

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Και δεν σταματάς στο ένα με τίποτα !!!
Παραδοσιακά Μακεδονίας !!
Γέμιση
Παραδοσιακά Μακεδονίας !!
Υλικά
- 450 ml λευκό κρασί
- 450 ml ηλιέλαιο
- 15 γρ. αλάτι
- 45 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. μαγιά
- 1 κ. 100 γρ. αλέυρι μαλακό
- ½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- νερό (όσο πάρει)
Γέμιση
- 250 γρ. φέτα
- 125 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- 2 αβγά
- λίγο πιπέρι
- λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη γαβάθα, ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το λάδι, το κρασί, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το μπέικιν πάουντερ
- Ρίχνουμε και τα δυο αβγά, τα τυριά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Με το χέρι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνουν μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για καμιά ώρα και μετά το χωρίζουμε σε μπαλίτσες.
- Αν βιαζόμαστε πιέζουμε την κάθε μία να γίνει ένα στρογγυλό φύλλο με μισό πόντο πάχος ή με τον πλάστη ανοίγουμε κόβουμε σε τετράγωνο κομμάτι βάζουμε στην μέση γέμιση διπλώνουμε το φύλλο πασπαλίζουμε με σουσάμι και και φουρνίζουμε για 20 λεπτά στους 170°C.