Πασχαλινά κουλουράκια



Μια συνταγή για ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ από τη σελίδα patrasevents.gr


Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά:
500γρ βούτυρο φρέσκο
500γρ βούτυρο συσκευασία
1 κιλό και 100γρ ζάχαρη
8 αυγά
3 φακελάκια μπέκιν πάουντερ
6 βανίλιες
2 φλιτζάνια τσαγιού, γάλα
3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα την ζάχαρη με τα βουτυρά, μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτουμε τους μόνο κρόκους και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε
Τα ασπράδια τα χτυπάμε ξεχωριστά και τα κάνουμε μαρέγκα, μετά τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας
Προσθέτουμε τις βανίλιες το μπαίκιν πάουντερ, το γάλα και ρίχνουμε λίγο, λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά για να γίνει μαλακή η ζύμη και να ξεκολλάει από τα χέρια μας
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε μια λαδόκολλα. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί, με μικρή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.