Προφιτερόλ με μπισκότα πτιμπέρ

Εύκολο Προφιτερόλ με μπισκότα πτι μπερ και δύο κρέμες

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙΜΠΕΡ


Αυτό το εύκολο και νόστιμο προφιτερόλ με μπισκότα πτι μπερ είναι ιδανικό για μια γρήγορη και γευστική απόλαυση. Οι δύο κρέμες, λευκή και σοκολατένια, συνδυάζονται με τα τραγανά μπισκότα για ένα απολαυστικό γλυκό.


Υλικά

  • 3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 1 Βιτάμ soft (250 γρ.)
  • 2 κουβερτούρες
  • 1 Μόρφατ (φυτική κρέμα)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 5 αυγά
  • Ζάχαρη άχνη (περίπου μισό ποτήρι)


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με τη Μόρφατ στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη λευκή κρέμα.
  2. Σε ένα μπολ, λιώνουμε το Βιτάμ στο φούρνο μικροκυμάτων.
  3. Προσθέτουμε τις κουβερτούρες στο λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά.
  4. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά και να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σοκολατένια κρέμα.
  5. Σε ένα μπολάκι, βάζουμε λίγο γάλα και βουτάμε ελαφρά τα μπισκότα πτι μπερ για να μαλακώσουν.
  6. Σε ένα τάπερ, στρώνουμε μια στρώση από τα βρεγμένα μπισκότα.
  7. Πάνω από τα μπισκότα, απλώνουμε μια στρώση λευκής κρέμας.
  8. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση από τα βρεγμένα μπισκότα και καλύπτουμε με τη σοκολατένια κρέμα.
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δημιουργώντας συνολικά δύο στρώσεις λευκής κρέμας και δύο στρώσεις σοκολατένιας κρέμας.
  10. Αφήνουμε το Προφιτερόλ να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα, ώστε να απορροφηθούν οι γεύσεις και να δέσουν οι στρώσεις.

Εύκολο Προφιτερόλ με μπισκότα πτι μπερ και δύο κρέμες

Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget