
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ5 κροκους,
50 γρ ζαχαρη,
200 ml γαλα φρεσκο,
200 ml σπορελαιο,
1.βανιλια,το ξυσμα ενος πορτοκαλιου η λεμονιου και τα ανακατευουμε πολυ καλα με συρμα!
Ριχνουμε σιγα σιγα 480 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο και ανακατευουμε πολυ απαλα με μαριζ!
Χτυπαμε 5 ασπραδια με μια πρεζα αλατι σε σφιχτη μαρεγκα!
Παιρνουμε μαρεγκα σε δοσεις και ριχνουμε στο μιγμα και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα να ενσωματωθουν!
Λαδωνουμε η βουτυρωνουμε το ταψι μας η το πυρεξ (30ν) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 1 ωρα αναμμενο και το αφηνουμε 10 λεπτα στον φουρνο σβησμενο!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!!
Σιρόπι
Βραζουμε.2,5 μιση κουπες νερο με 2,5 μιση κουπες ζαχαρη και το χυμο μισο φρεσκου λεμονιου για 4 λεπτα! (κουπα 250ml)!Σιροπιαζουμε κρυο κεικ ζεστο σιροπι σιγα-σιγα απορροφει και ξανα!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou