Κέικ σιροπιαστό



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΕΙΚ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κέικ σιροπιαστό

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βαζουμε στο μπολ
5 κροκους,
50 γρ ζαχαρη,
200 ml γαλα φρεσκο,
200 ml σπορελαιο,
1.βανιλια,το ξυσμα ενος πορτοκαλιου η λεμονιου και τα ανακατευουμε πολυ καλα με συρμα!
Ριχνουμε σιγα σιγα 480 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο και ανακατευουμε πολυ απαλα με μαριζ!
Χτυπαμε 5 ασπραδια με μια πρεζα αλατι σε σφιχτη μαρεγκα!
Παιρνουμε μαρεγκα σε δοσεις και ριχνουμε στο μιγμα και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα να ενσωματωθουν!
Λαδωνουμε η βουτυρωνουμε το ταψι μας η το πυρεξ (30ν) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 1 ωρα αναμμενο και το αφηνουμε 10 λεπτα στον φουρνο σβησμενο!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε.2,5 μιση κουπες νερο με 2,5 μιση κουπες ζαχαρη και το χυμο μισο φρεσκου λεμονιου για 4 λεπτα! (κουπα 250ml)!
Σιροπιαζουμε κρυο κεικ ζεστο σιροπι σιγα-σιγα απορροφει και ξανα!