
Υλικά:
5 αυγά
125 γρ ζάχαρη,
155 γρ αλεύρι Φαρινάπ,
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά - ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε αλεύρι - βανίλια σιγά - σιγά και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το τσέρκι 28Νο, βάζουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε.
Κρέμα
1 λίτρο γάλα,
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Βάζουμε το γάλα - ζάχαρη να ζεσταθούν.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ - αλεύρι, ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο.
Συναρμολόγηση:
Βάζουμε τον πρώτο πάτο, ρίχνουμε την κρέμα καυτή, κλείνουμε με τον άλλο πάτο και τέλος βάζουμε καραμέλα έτοιμη ή την φτιάχνουμε εμείς.

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou