
Υλικά για το ραβανί
6 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
200 ml σπορέλαιο,
200 ml γάλα,
1 βανίλια,
500 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι,
μισό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
ξύσμα ενός λεμονιού,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
125 γραμμάρια ζάχαρη,
200 ml σπορέλαιο,
200 ml γάλα,
1 βανίλια,
500 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι,
μισό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
ξύσμα ενός λεμονιού,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.Προσθέτουμε γάλα,σπορέλαιο και χτυπάμε 2 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε σιμιγδάλι,βανίλια,μπέικιν πάουντερ και τη μαστίχα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι
Σιρόπι
Βράζουμε 3 ποτήρια νερού ζάχαρη με 3 ποτήρια νερού νερό και το χυμό ενός φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,ζεστό σιρόπι.
Υλικά για την κρέμα
1 λίτρο γάλα,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
4 κουτ.σουπας γεμάτες κορν φλάουερ
2 κουτ.σουπας γεμάτες αλεύρι
1 βανίλια
3 κούπες σαντιγί χτυπημένη
Ρίχνουμε το κορν φλάουερ με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε 100γρ. Βιτάμ και τη βανίλια.
Όταν κρυώσει τελείως η κρέμα προσθέτουμε την σαντιγί με απαλές κινήσεις.
Την ρίχνουμε πάνω στο κρύο γλυκό και πασπαλίζουμε με κανέλα.

200 γραμμάρια ζάχαρη,
4 κουτ.σουπας γεμάτες κορν φλάουερ
2 κουτ.σουπας γεμάτες αλεύρι
1 βανίλια
3 κούπες σαντιγί χτυπημένη
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το κορν φλάουερ με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε 100γρ. Βιτάμ και τη βανίλια.
Όταν κρυώσει τελείως η κρέμα προσθέτουμε την σαντιγί με απαλές κινήσεις.
Την ρίχνουμε πάνω στο κρύο γλυκό και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou