Κέικ με επικάλυψη σοκολάτας και φουντούκι



ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα του νες καφέ ζάχαρη (250 γρ.)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
  • 1/4 κούπας του νες καφέ γάλα
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 4 κ.σ. γάλα
  • κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
  • φουντούκια χοντροκομμένα στο μούλτι


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 λεπτά, να αφρατέψει.
  2. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε ίσα που να ενωθούν τα υλικά.
  4. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ.
  5. Ανακατεύουμε το γάλα με κακάο, το ρίχνουμε στο μείγμα που έχουμε βάλει στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  6. Βάζουμε εναλλάξ τα δύο μίγματα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ 22 εκ. και ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι.
  7. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για 45 - 50 λεπτά.
  8. Όταν το κέικ κρυώσει περιχύνουμε την σοκολάτα να πάει παντού και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φουντούκια.


Δημιουργός συνταγής: Χρυσανθη Μιχου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget