Κέικ με επικάλυψη σοκολάτας και φουντούκι



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσάνθης Μίχου για ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ με επικάλυψη σοκολάτας και φουντούκι

Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
1 κούπα (του νες καφέ των 250 γρ.) ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
1/4 κούπας (του νες καφέ) γάλα
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
4 κ.σ. γάλα
Κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη
Φουντούκια χοντροκομμένα στο μούλτι

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια 5 λεπτά να αφρατέψει.
Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα και στη συνέχεια το γάλα, αλεύρι και ξύσμα και ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε το γάλα με κακάο και ρίχνουμε στο μισό μείγμα.
Βάζουμε εναλλάξ τα μίγματα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ 22εκ., ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις, 45 - 50 λεπτά.
Όταν το κέικ κρυώσει περιχύνουμε την σοκολάτα να πάει παντού και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φουντούκια.