Μαύρο σταφύλι γλυκό του κουταλιού

Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou‎ για ΜΑΥΡΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μαύρο σταφύλι γλυκό του κουταλιού

για το απογευματινό καφεδάκι μας!!!!

Είναι μια ποικιλία σταφυλιού που ωριμάζει τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.....είναι ασπερμη και παρά πολύ εύγευστη........ και το άρωμα του είναι πραγματικά μαγευτικό!!!!
Είναι αντίστοιχη της άσπρης σουλτανίνας .... θα τη βρείτε αλλιώς ποικιλία Attica....!!

Υλικά
1 κιλό σταφύλι
800 γρ ζάχαρη
1 φλ νερό
Χυμό από μισό λεμόνι ζουμερό και μεγάλο
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα προεραιτικα
(εγώ προτιμώ σε αυτήν την ποικιλία να μην βάζω καθόλου αρωματικά....είναι από μόνο του τόσο αρωματικό αυτό το σταφύλι)

Εκτέλεση
Πλένω πάρα πολύ καλά , 3-4 νερά , τα σταφύλια μου και τα αφήνω σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
Τα στεγνώνω με μία καθαρή πετσέτα.
Βγάζω τις ρώγες από τα τσαμπιά και τις διαλέγω.
Βάζω σε μία βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο τα σταφύλια μου
μαζί με τη ζάχαρη και αφήνω μία δύο ώρες να αμολύσει το φρούτο τα υγρά του .
Προσθέτω το νερό και σε μέτρια φωτιά βράζω το γλυκό για 35 λεπτά περίπου.
Ξαφρίζω κάθε φορά που χρειάζεται.
Αφήνω όλο τη νύχτα το γλυκό μου να σταθεί και να τραβήξει μέσα το σταφύλι σιροπάκι.
Την επόμενη μέρα δένω το γλυκό μου.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτω το χυμό λεμονιού.
Αφήνω να πάρει μία δύο βράσεις.
Φυλάω σε αποστειρωμένα βαζάκια καυτό το γλυκό.