Κλασικό κέικ μαρμπλ



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΛ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κλασικό κέικ μαρμπλ

Υλικά
( για δύο μακρόστενες φόρμες του κέικ)
1 κούπα βούτυρο αγελάδος (250 γρ )
1 3/4 φλ ζάχαρη
5 αβγά
1 κούπα γάλα (250 γρ)
550 γρ φαρίνα
1 κ.γ μπεικιν παουντερ
μια πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
3 κ.σ κακάο αγλυκο
4 κ.σ γάλα επιπλέον
Άχνη για σερβίρισμα

Εκτελεση
Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για 5 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλατι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν μία αφράτη κρέμα.
Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια τις βανίλιες.
Χαμηλώνω λίγο την ταχύτητα και προσθέτω εναλλάξ το γάλα με τη φαρίνα και το μπέικιν ξεκινώντας από το αλεύρι , μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.
Δεν δουλεύω πολύ το μίγμα μου για να μην χάσει τον αέρα που εγκλωβίζεται μέσα και να παραμείνει αφράτο και κέικ μου.
Χωρίζω το μίγμα σε δύο ίσα μέρη.
Στο ένα μέρος προσθέτω το κακάο και το γάλα και ανακατεύω να ενσωματωθούν.
Βουτυρωνω δυο μακρόστενες του κέικ πασπαλιζω με λίγο αλεύρι και τινάζω.
Βάζω εναλλαξ ποτέ λευκό και πότε σοκολατένιο μίγμα.
Ανακατεύω ελαφρώς και κυματοειδως με ένα μαχαιράκι .
Ψήνω το κέικ σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45 - 50 λεπτά περίπου ( ελέγχω στα 45 λεπτά με το μαχαιράκι μου) δεν το παραψηνω για να μην στεγνώσει.
Βγάζω από το φούρνο και
αφήνω 15 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του και ξεφορμαρω.
Αφού κρυώσει πασπαλιζω με άχνη ζάχαρη.