
ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Υλικά
- 6 φέτες τυρί του τοστ
- 6 φέτες ζαμπόν
- 6 φέτες τυρί γκούντα σε λωρίδες κομμένο λίγο παχιές
- 3 αβγά
- 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- λίγο βούτυρο για άλειμμα
- λάδι για το τηγάνισμα {καλαμποκέλαιο}
Εκτέλεση
- Παίρνουμε ένα πλάστη και λεπταίνουμε τις φέτες του τοστ.
- Τις αλείφουμε βούτυρο και βάζουμε επάνω από μία φέτα τυρί του τοστ, μία φέτα ζαμπόν και το γκούντα τυρί στην μέση .
- Αυτό το κάνουμε σε όλες τις φέτες και τις τυλίγουμε σε ρολό.
- Με μία οδοντογλυφίδα που περνάμε ανάμεσά τους τα σταθεροποιούμε μην ανοίξουν.
- Σε ένα μπολ έχουμε χτυπήσει τα αυγά και σε άλλο μπολ έχουμε την φρυγανιά,
- Τα βουτάμε πρώτα πολύ καλά να ποτίσουν στο χτυπημένο αυγό ,και μετά τα περνάμε πολύ καλά με φρυγανιά να γεμίσουν γύρω γύρω .
- Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι .
- Τοποθετούμε ένα ένα ρολό και τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν από όλες τις πλευρές,
- Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τα σερβίρουμε η ολόκληρα η κομμένα.
- Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι τα ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα η βουτυρωμένο ελαφρώς σκέτο ταψί στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν .
Δημιουργός συνταγής: Meri Peristeri
