Αφράτα τυροπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Χρυσανθης Μιχου για ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτα τυροπιτάκια

Υλικά
2 κούπες (του νες καφέ) χλιαρό γάλα
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
3 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κ.γ. ζάχαρη
1,5 κ.γ. αλάτι
1 κιλό περίπου αλεύρι

Γέμιση
500 γρ. φέτα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα το γάλα, μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Έπειτα ρίχνουμε το λάδι, αυγά, αλάτι και τέλος το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη το μπολ με τη ζύμη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε έξι ίσα κομμάτια.
Ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε 8 τριγωνάκια.
Βάζουμε γέμιση στο καθένα, τυλίγουμε και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, αέρα, 30 - 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Βγαίνουν 48 τυροπιτάκια.