
CHEESECAKE ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Δροσερό cheesecake με γεύση λεμονιού!
Υπέροχη γεύση μοναδική!
Υλικά
- 10 μπισκότα digestive
- 3 αυγά
- 130 γρ Ζάχαρη
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ Φιλαδέλφεια τυρί
- 2 κ.γ Βανίλια σκόνη
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τους κρόκους σε ένα άλλο μπολ.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ η τα βάζουμε σε μια σακουλίτσα και τα χτυπάμε στο χέρι.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και την βανίλια με το μίξερ, προσθέτουμε το τυρί, 3 κ.σ χυμό λεμονιού και λίγο τριμμένη φλούδα λεμονιού.
- Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (δεν χτυπάμε πολύ σαν κρέμα, σαν λιωμένο παγωτάκι να είναι περίπου) και το ρίχνουμε μέσα στα μείγμα.
- Χτυπάμε τελευταία τα ασπράδια σε αφρό, ρίχνουμε και αυτό μέσα και τα χτυπάμε απαλά.
- Μοιράζουμε τα μπισκότα τα μισά στη βάση στο ταψάκι, ρίχνουμε το μείγμα απάνω και τα μισά από πάνω.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.