Κέικ με κακάο, κανέλα και μαυροδάφνη


Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 και 1/4 ποτήρι ζάχαρη 
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο 
  • 1/2 φλυτζάνι κρασιού μαυροδάφνη 
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι (Κουλα)
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο 
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες 
  • 1 φλυτζάνι κρασιού τρούφα 


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάω αυγά και ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια ρίχνω το λάδι, τη μαυροδάφνη και σιγά - σιγά ρίχνω το αλεύρι, την κανέλα, το κακάο, το μπεκιν και τις βανίλιες.
  3. Στο τέλος ρίχνω την τρούφα αφού την έχω αλευρώσει για να μην καθίσει κάτω.
  4. Ρίχνω το μίγμα στη φόρμα αφού την έχω βουτυρώσει και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα 
  
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!