
ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
Υλικά
- 6 αυγά
- 1 και 1/4 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1/2 φλυτζάνι κρασιού μαυροδάφνη
- 2 φλυτζάνια αλεύρι (Κουλα)
- 3 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα
- 1 μπεκιν
- 2 βανίλιες
- 1 φλυτζάνι κρασιού τρούφα
Εκτέλεση:
- Χτυπάω αυγά και ζάχαρη.
- Στη συνέχεια ρίχνω το λάδι, τη μαυροδάφνη και σιγά - σιγά ρίχνω το αλεύρι, την κανέλα, το κακάο, το μπεκιν και τις βανίλιες.
- Στο τέλος ρίχνω την τρούφα αφού την έχω αλευρώσει για να μην καθίσει κάτω.
- Ρίχνω το μίγμα στη φόρμα αφού την έχω βουτυρώσει και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Δείτε επίσης:
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑΑφράτα, μυρωδάτα και νηστίσιμα ... read more
Jun 16 2025
ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝΜια εύκολη και λαχταριστή ... read more
Jun 16 2025
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗΑφράτα και νόστιμα τυροπιτάκια με μαλακή ζύμη που δεν ... read more
Jun 11 2025
Recent Posts Widget