Κοζανίτικα Γιαπράκια



ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ

Υλικά

  • Φύλλα από 1 αφράτο λάχανο
  • 1 κιλό κιμά ανάμικτο
  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι Καρολίνα
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • Σάλτσα ντομάτας δικιά μου
  • 3 κουταλιές σούπας πουμαρό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 
  • πιπέρι, 
  • μοσχοπίπερο, 
  • ρίγανη, 
  • πιπέρι κόκκινο γλυκό 
  • λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρισα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, πρόσθεσα τις σάλτσες και στη συνέχεια τον κιμά.
  2. Τα άφησα στο τηγάνι για λίγο, το έβγαλα από το μάτι και πρόσθεσα τα μπαχαρικά και το ρύζι.
  3. Τα ανακάτεψα και ξεκίνησα το τυλιγμα με λαχανοφυλλα που τα ειχα ζεματισει λιγο για να μαλακωσουν.
  4. Στο κάτω μέρος της κατσαρόλας έστρωσα φύλλα λαχανο και τοποθέτησα τα γιαπράκια. 
  5. Στο πάνω μέρος έστρωσα πάλι φύλλα, έριξα νερο και λίγο κόκκινο πιπέρι και ξινό λεμόνι και τα έβαλα να βράσουν σε σιγανή φωτιά.


Credits:

Κατερινα Μαδικα