
ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ
Υλικά
- Φύλλα από 1 αφράτο λάχανο
- 1 κιλό κιμά ανάμικτο
- 1 ποτήρι του νερού ρύζι Καρολίνα
- 2 ποτήρια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- Σάλτσα ντομάτας δικιά μου
- 3 κουταλιές σούπας πουμαρό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
- πιπέρι,
- μοσχοπίπερο,
- ρίγανη,
- πιπέρι κόκκινο γλυκό
- λεμόνι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις σάλτσες και στη συνέχεια τον κιμά.
- Τα αφήνουμε στο τηγάνι για λίγο, το βγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ρύζι.
- Τα ανακατεύουμε και ξεκινάμε το τύλιγμα με λαχανόφυλλα που τα έχουμε ζεματίσει λίγο για να μαλακώσουν.
- Στο κάτω μέρος της κατσαρόλας στρώνουμε φύλλα λάχανο και τοποθετούμε τα γιαπράκια.
- Στο πάνω μέρος στρώνουμε πάλι φύλλα, ρίχνουμε νερό, λίγο κόκκινο πιπέρι και ξινό λεμόνι και τα βάζουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.



Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα
