Κοζανίτικα Γιαπράκια



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοζανίτικα Γιαπράκια

Υλικά
Φύλλα από λαχανο
1 κιλό κιμά ανάμικτο
1 ποτηρι του νερού ρυζι Καρολίνα
2 ποτήρια ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
Σάλτσα ντομάτας δικιά μου
3 κουταλιές σούπας πουμαρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι ,μοσχοπιπερο, ρυγανι, πιπέρι κόκκινο γλυκό και ξυνο λεμόνι

Εκτέλεση
Σωταρισα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο πρόσθεσα τις σάλτσες και στη συνέχεια τον κιμα τα αφησα στο τηγανι για λιγο το εβγαλα απο το ματι και προσθεσα τα μπαχαρικά και το ρύζι. 
Τα ανακατεψα και ξεκινισα το τυλιγμα με λαχανοφυλλα που τα ειχα ζεματισει λιγο για να μαλακωσουν.
Στο κατω μερος της κατσαρολας εστρωσα φύλλα λαχανο και τοποθετησα τα γιαπρακια. 
Στο πανω μερος εστρωσα παλι φυλλα εριξα νερο και λιγο κοκκινο πιπέρι και ξινό λεμόνι και τα έβαλα να βράσουν σε σιγανη φωτιά.