ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ
Υλικά
- Φύλλα από 1 αφράτο λάχανο
- 1 κιλό κιμά ανάμικτο
- 1 ποτήρι του νερού ρύζι Καρολίνα
- 2 ποτήρια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- Σάλτσα ντομάτας δικιά μου
- 3 κουταλιές σούπας πουμαρό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
- πιπέρι,
- μοσχοπίπερο,
- ρίγανη,
- πιπέρι κόκκινο γλυκό
- λεμόνι
Εκτέλεση
- Σοτάρισα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, πρόσθεσα τις σάλτσες και στη συνέχεια τον κιμά.
- Τα άφησα στο τηγάνι για λίγο, το έβγαλα από το μάτι και πρόσθεσα τα μπαχαρικά και το ρύζι.
- Τα ανακάτεψα και ξεκίνησα το τυλιγμα με λαχανοφυλλα που τα ειχα ζεματισει λιγο για να μαλακωσουν.
- Στο κάτω μέρος της κατσαρόλας έστρωσα φύλλα λαχανο και τοποθέτησα τα γιαπράκια.
- Στο πάνω μέρος έστρωσα πάλι φύλλα, έριξα νερο και λίγο κόκκινο πιπέρι και ξινό λεμόνι και τα έβαλα να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
Credits:
Κατερινα Μαδικα