Κοζανίτικα Γιαπράκια

ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ

ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ


Υλικά

  • Φύλλα από 1 αφράτο λάχανο
  • 1 κιλό κιμά ανάμικτο
  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι Καρολίνα
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • Σάλτσα ντομάτας δικιά μου
  • 3 κουταλιές σούπας πουμαρό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 
  • πιπέρι, 
  • μοσχοπίπερο, 
  • ρίγανη, 
  • πιπέρι κόκκινο γλυκό 
  • λεμόνι


Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τις σάλτσες και στη συνέχεια τον κιμά.
  3. Τα αφήνουμε στο τηγάνι για λίγο, το βγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ρύζι.
  4. Τα ανακατεύουμε και ξεκινάμε το τύλιγμα με λαχανόφυλλα που τα έχουμε  ζεματίσει λίγο για να μαλακώσουν.
  5. Στο κάτω μέρος της κατσαρόλας στρώνουμε φύλλα λάχανο και τοποθετούμε τα γιαπράκια. 
  6. Στο πάνω μέρος στρώνουμε πάλι φύλλα, ρίχνουμε νερό, λίγο κόκκινο πιπέρι και ξινό λεμόνι και τα βάζουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.

ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ

Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget