Αρχική σελίδα ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ - ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ Πτι Φουρ
Πτι Φουρ
ΠΤΙ ΦΟΥΡ Υλικά 350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. άχνη ζάχαρη 3 αυγά 2 βανίλιες 500 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 400 γρ. κουβερτούρα 200 γρ. τρούφα μαρμελάδα βερίκοκο Εκτέλεση Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες για δεκαπέντε λεπτά. Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι λίγο - λίγο. Βάζουμε το μείγμα στο κορνέ και κάνουμε ό,τι σχέδια θέλουμε, μακρόστενα, στρογγυλά ή μισοφέγγαρα. Τα ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά, στους 170 βαθμούς, πάνω - κάτω. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και γεμίζουμε με μαρμελάδα. Λιώνουμε την κουβερτούρα και τα βουτάμε στην κουβερτούρα και μετά στην τρούφα. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και είναι έτοιμα.