Μοσχάρι κοκκινιστό με αγκινάρες και πατάτες



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχάρι κοκκινιστό με αγκινάρες και πατάτες

Εγινε λουκουμάκι 👌 πεντανόστιμη σαλτσούλα για μεγάλες βούτες !!!

Υλικά
700 γρ μοσχαράκι ψαχνό
1 σακουλάκι αγκινάρες από το καταψύκτη έβαλα δικές μας..
2 μέτριες πατάτες
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο να θωρακιστεί απ'όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί, κι όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα, αλάτι, και κλείνουμε τη χύτρα.
Βράζουμε για 15 λεπτά.
Ανοίγουμε τη χύτρα, και ρίχνουμε τις πατάτες τις αγκινάρες και το πιπέρι.
Αν θέλουμε σιγοψήνουμε με ανοιχτή τη χύτρα, ή κλείνουμε ξανά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά.
Εγώ έκανα το δεύτερο, και βγήκε ένα τέλειο αποτέλεσμα δεν έριξα καθόλου νερό.
Εβρασε με τα ζουμάκια τους κι αυτό το κάνει τόσο νόστιμο!