
ΔΙΧΡΩΜΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
Φανταστικό δίχρωμο γλυκάκι .........από το τετράδιο της μαμάς!!!!!
Η δόση είναι αρκετά μεγάλη....
Υλικά ( για 38 ν. ταψί)
20 αβγά
20 κ.σ ζάχαρη
22 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
2 βανιλιες
1 κ.σ κόφτη μπεικιν παουντερ
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 κ.γ γεμάτη κανέλα
1/3 κ.γ γαρύφαλλο
1/3 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 φλ. τσ. Καρύδια ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη και 1 ποτήρι του νερού ακόμα
3 ποτήρια γεμάτα νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Χωρίζω τα αβγά μου και χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι. Αφήνω στην άκρη. Βάζω τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάω 8 λεπτά περίπου να ασπρίσουν , να αφρατέψουν ,να γίνουν σαν κρεμούλα. Σε μέτρια ταχύτητα ξεκινώ να προσθέτω σταδιακά το σιμιγδάλι με το κονιάκ,ξεκινώντας από το κονιάκ λίγο λίγο και μετά σιμιγδάλι μέχρι να τελειώσουν . Προσθέτω και το μπέικιν( μπορείτε να το βάλετε μέσα στο σιμιγδάλι). Σταματώ το μίξερ και με μια μαρίζ ενσωματώνω τη μαρέγκα προσέχοντας να μην χάσω τον όγκο. Χωρίζω το μείγμα στα δύο .
Το μισό το αφήνω λευκό και στο άλλο μισό προσθέτω τα κανελογαρύφαλλα και τα καρύδια. Βουτυρώνω το ταψί μου και πασπαλίζω ελαφρώς με σιμιγδάλι. Βάζω το σκούρο μείγμα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 και ψήνω 10 - 15 λεπτά περίπου, να φουσκώσει και να πιάσει πετσούλα από πάνω. Το βγάζω και σιγά σιγά προσθέτω και το λευκό μείγμα. Ψήνω μέχρι να ροδοκοκκινίσει !!! Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και φτιάχνω το σιρόπι μου. Βράζω όλα τα υλικά 2-3 λεπτά και σιροπιάζω καυτό σιρόπι - κρύο γλυκό.
Διακοσμώ με φρουι γλασέ...η γλυκό του κουταλιού!
Χωρίζω τα αβγά μου και χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι. Αφήνω στην άκρη. Βάζω τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάω 8 λεπτά περίπου να ασπρίσουν , να αφρατέψουν ,να γίνουν σαν κρεμούλα. Σε μέτρια ταχύτητα ξεκινώ να προσθέτω σταδιακά το σιμιγδάλι με το κονιάκ,ξεκινώντας από το κονιάκ λίγο λίγο και μετά σιμιγδάλι μέχρι να τελειώσουν . Προσθέτω και το μπέικιν( μπορείτε να το βάλετε μέσα στο σιμιγδάλι). Σταματώ το μίξερ και με μια μαρίζ ενσωματώνω τη μαρέγκα προσέχοντας να μην χάσω τον όγκο. Χωρίζω το μείγμα στα δύο .
Το μισό το αφήνω λευκό και στο άλλο μισό προσθέτω τα κανελογαρύφαλλα και τα καρύδια. Βουτυρώνω το ταψί μου και πασπαλίζω ελαφρώς με σιμιγδάλι. Βάζω το σκούρο μείγμα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 και ψήνω 10 - 15 λεπτά περίπου, να φουσκώσει και να πιάσει πετσούλα από πάνω. Το βγάζω και σιγά σιγά προσθέτω και το λευκό μείγμα. Ψήνω μέχρι να ροδοκοκκινίσει !!! Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και φτιάχνω το σιρόπι μου. Βράζω όλα τα υλικά 2-3 λεπτά και σιροπιάζω καυτό σιρόπι - κρύο γλυκό.
Διακοσμώ με φρουι γλασέ...η γλυκό του κουταλιού!