Ρεβανί πολίτικο

Υλικά

ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ 250ml
6 αυγα
μισο ποτηρι ζαχαρη
1 ποτηρι γαλα φρεσκο
1 ποτηρι σπορελαιο
1 σακουλακι χοντρο σιμιγδαλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανιλια
1 φακελάκι μαστίχα αλεσμένη σε σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα αυγα - ζαχαρη να ασπρισουν.
Ριχνουμε σιγα - σιγα εναλλαξ γαλα - σπορελαιο.
Τελος ριχνουμε σιγα - σιγα το σιμιγδαλι - μπεικιν - βανιλια - μαστιχα.
Βουτυρωνουμε το ταψι (Νο30) και ριχνουμε το μείγμα.
Το ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστασεις, στη μεσαια σχαρα για 30 λεπτα αναλογα το φουρνο.
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.

Σιρόπι

Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη και το χυμό μισού λεμονιού για 4 λεπτα.
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ. βουτυρο.
Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο με ζεστο σιροπι.

Υλικά για την κρέμα

1 λιτρο γαλα φρεσκο,
5 κ.σ. ζαχαρη,
4 κ.σ. γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ. γεματες αλευρι,
1 βανιλια,
2 κ.σ. βουτυρο,
1 ποτηρι σαντιγί χτυπημενη

Εκτέλεση

Βγαζουμε λιγο απο το γαλα σε ενα μπολ και διαλυουμε το κορν φλάουρ - αλευρι.
Βαζουμε το υπολοιπο να ζεσταθει με τη ζαχαρη.
Ριχνουμε το μείγμα γαλα - κορν φλαουρ - αλευρι, ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε τη βανιλια και το βουτυρο και ανακατευουμε.
Τη σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη και οταν κρυωσει τελειως την αφρατευουμε με το μιξερ.
Ριχνουμε απαλα τη σαντιγί μεσα στην κρεμα και ανακατευουμε με μαριζ.
Την βαζουμε πανω στο κρυο ρεβανι.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και εαν θελουμε βαζουμε πανω σαντιγί.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou