Ρεβανί πολίτικο



ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ (250ml):
6 αυγα,
μισο ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι γαλα φρεσκο,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 σακουλακι χοντρο σιμιγδαλι,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
1 φακελακι μαστιχα αλεσμενη σε σκονη

Χτυπαμε τα αυγα - ζαχαρη να ασπρισουν.
Ριχνουμε σιγα - σιγα εναλλαξ γαλα - σπορελαιο.
Τελος ριχνουμε σιγα - σιγα το σιμιγδαλι - μπεικιν - βανιλια - μαστιχα.
Βουτυρωνουμε το ταψι (Νο30) και ριχνουμε το μείγμα.
Το ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστασεις, στη μεσαια σχαρα για 30 λεπτα αναλογα το φουρνο.
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη και το χυμό μισού λεμονιού για 4 λεπτα.
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ. βουτυρο.
Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο με ζεστο σιροπι.

ΚΡΕΜΑ
Υλικα
1 λιτρο γαλα φρεσκο,
5 κ.σ. ζαχαρη,
4 κ.σ. γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ. γεματες αλευρι,
1 βανιλια,
2 κ.σ. βουτυρο,
1 ποτηρι σαντιγί χτυπημενη

Βγαζουμε λιγο απο το γαλα σε ενα μπολ και διαλυουμε το κορν φλάουρ - αλευρι.
Βαζουμε το υπολοιπο να ζεσταθει με τη ζαχαρη.
Ριχνουμε το μείγμα γαλα - κορν φλαουρ - αλευρι, ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε τη βανιλια και το βουτυρο και ανακατευουμε.
Τη σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη και οταν κρυωσει τελειως την αφρατευουμε με το μιξερ.
Ριχνουμε απαλα τη σαντιγί μεσα στην κρεμα και ανακατευουμε με μαριζ.
Την βαζουμε πανω στο κρυο ρεβανι.
Πασπαλιζουμε με κανελα και εαν θελουμε βαζουμε πανω σαντιγί.