Σταφιδόψωμα



ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ


ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
2 αυγα,
100 γρ ζαχαρη,
200 ml γαλα φρεσκο χλιαρο,
100 ml νερο χλιαρο,
50 γρ βουτυρο χλιαρο,
1 φακελακι ξερη μαγια,
μια πρεζα αλατι
600- 650 γρ αλευρι,
100 γρ σταφιδες,
100 γρ ψιλοκομμενο καρυδι,
50 γρ βουτυρο μαλακο,
2 κροκους αραιωμενους με λιγο νερακι,
50 γρ σουσαμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ τα αυγα-ζαχαρη-αλατι ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το γαλα-νερο-μαγια ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε το βουτυρο ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα-σιγα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη να μην κολλαει!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Την μεταφερουμε στον παγκο μας και την κοβουμε σε 2 ισα κομματια!
Τα φτιαχνουμε μπαλες και τις σκεπαζουμε 20 λεπτα!
Στην συνεχεια ανοιγουμε τις μπαλες σε δυο ισα τετραγωνα φυλλα παχος 1 εκ!
Το καθε φυλλο το κοβουμε ισες λωριδες παχος ισα με 4 δαχτυλα!
Καθε λωριδα την μιση ακρη τις την αλοιφουμε με βουτυρο μαλακο!
Βαζουμε πανω του σταφιδες καρυδι!!
Στην μεση τις λωριδας την κλεινουμε με τα δυο δαχτυλα!
Ρολαρουμε να κλεισει η γεμιση!
Τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου ριχνουμε σουσαμι και τα ψηνουμε στους 180 βαθμ.προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!