Πολίτικο ρεβανί με κρέμα



ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(250ml):
6 αυγα,
μισο ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι γαλα φρεσκο,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
1 φακελακι μαστιχα αλεσμενη σε σκονη.

Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη να ασπρισουν!
Ριχνουμε σιγα-σιγα εναλλαξ γαλα-σπορελαιο!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το σιμιγδαλι-μπεικιν-βανιλια-μαστιχα!
Βουτυρωνουμε το ταψι(30) και ριχνουμε το μείγμα!
Το ψηνουμε στους 180 β προθερμ.αντιστασεις μεσαια σχαρα για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο χυμο λεμονιου για 4 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο!
Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο ζεστο σιροπι!

ΚΡΕΜΑ:
Υλικα :
1 λιτρο γαλα φρεσκο,
5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλευρι,
1 βανιλια,
2 κ.σ.βουτυρο,
1 ποτηρι σαντιγί χτυπημενη!

Βγαζουμε λιγο απο το γαλα σε ενα μπολ και διαλυουμε το κορν-αλευρι!
Βαζουμε το υπολοιπο να ζεσταθει με την ζαχαρη και ριχνουμε το μείγμα(γαλα-κορν-αλευρι) ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια και το βουτυρο ανακατευουμε!
Την σκεπαζουμε με.διαφανη μεμβρανη και οταν κρυωσει τελειος την αφρατευουμε με το μιξερ!
Ριχνουμε απαλα την σαντιγυ μεσα στην κρεμα και ανακατευουμε με μαριζ!
Την βαζουμε πανω στο κρυο ρεβανι!Πασπαλιζουμε με κανελα και εαν θελουμε βαζουμε πανω σαντιγί!

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou (συνταγή), Αγγελα Ταρτορα Λεκοση (εκτέλεση)