
Υλικά
Ζύμη
- 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ καλαμποκέλαιο
- 2 κ σ μπέικιν
- 1 αυγό
- Λίγο αλάτι
- 650 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση
- 1 σκαφάκι τυρί Φιλαδέλφεια
- 200 γρ μυζήθρα γλυκιά
- 200 γρ φέτα
- Λίγο ξερό δυόσμο πιπέρι σουσάμι αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μπολ τα υλικά τις ζύμης, το αλεύρι το προσθέτουμε στο τέλος, ζυμώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα
- Ανοίγουμε φύλλο το περισσότερο κομμάτι και το βάζουμε σε ταψάκι να εξέχει.
- Στρώνουμε το σκαφάκι Φιλαδέλφεια με ένα κουτάλι και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, τη μυζήθρα, το πιπέρι και το δυόσμο και τα ρίχνουμε πάνω στο τυρί.
- Κλείνουμε με το άλλο φύλλο και αλείφουμε με αυγό και σουσάμι.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει σε φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
- Το φύλλο είναι μαλακό και η γέμιση απαλή και κρεμώδης.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου