Τυρόπιτα με ζύμη γιαουρτιού


Υλικά

Ζύμη

  • 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ καλαμποκέλαιο
  • 2 κ σ μπέικιν
  • 1 αυγό
  • Λίγο αλάτι
  • 650 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση

  • 1 σκαφάκι τυρί Φιλαδέλφεια
  • 200 γρ μυζήθρα γλυκιά
  • 200 γρ φέτα
  • Λίγο ξερό δυόσμο πιπέρι σουσάμι αυγό για το άλειμμα


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μπολ τα υλικά τις ζύμης, το αλεύρι το προσθέτουμε στο τέλος, ζυμώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα
  2. Ανοίγουμε φύλλο το περισσότερο κομμάτι και το βάζουμε σε ταψάκι να εξέχει.
  3. Στρώνουμε το σκαφάκι Φιλαδέλφεια με ένα κουτάλι και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, τη μυζήθρα, το πιπέρι και το δυόσμο και τα ρίχνουμε πάνω στο τυρί.
  4. Κλείνουμε με το άλλο φύλλο και αλείφουμε με αυγό και σουσάμι.
  5. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει σε φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
  6. Το φύλλο είναι μαλακό και η γέμιση απαλή και κρεμώδης.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!