Γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι και κορν φλάουρ



Μια συνταγή της κυρίας Βικης Αναματερου‎ για ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι και κορν φλάουρ

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
6 κ σ κοφτές κορν φλαουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 φλυτζάνια γάλα
2 βανίλιες ξύσμα πορτοκαλιού αν σας αρέσει
6 αυγά
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
μισό φλιτζάνι βούτυρο εγώ έβαλα πρόβειο για τα φύλλα και μια κουταλιά για την κρέμα
Σιρόπι
2μιση φλυτζάνια ζάχαρη
1μιση φλιτζάνι νερό
1ξυλο κανέλας
χυμό από μισό λεμόνι
1φλουδα πορτοκαλιού

Σε μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι το κορν φλαουρ και το ένα φλιτζάνι ζάχαρη
και τα ανακατεύουμε
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τις βανίλιες και το ξύσμα μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδάλι κορν φλαουρ ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και σιγά σιγά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα ανακατεύοντας να ενσωματωθεί βάζουμε και μια κουταλιά βούτυρο φρέσκο και μεμβράνη να μην πιάσει πέτσα μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε και την αφήνουμε να κρυώσει
Σε μεγάλο ταψί στρώνουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε ένα ένα ρίχνουμε την κρέμα χαράζουμε το τελευταίο φύλλο και ψήνουμε 180 αντιστάσεις 1μιση ώρα
Βράζουμε το σιρόπι 10λεπτα και σιροπιάζουμε κρύο σιρόπι και χλιαρό το γλυκό.