Ατζέμ πιλάφι



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Αννούλα για ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ατζέμ πιλάφι

Βάζω 50 γρ. βούτυρο και μισό φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο, 1 μικρό τριμμένο κρεμμύδι, τα σοτάρω και βγάζω σε πιάτο.
Μετά στο ίδιο λάδι ρίχνω 1 φλιτζάνι φιδέ και τσιγαρίζω να πάρει καφέ χρώμα μετά ρίχνω το ρύζι να πάρει χρυσό χρώμα - 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι, ανακατεύω συχνά, προσθέτω το νερό για ένα φλιτζάνι ρύζι 2 φλυτζάνια νερό (έβαλα 4φλ. νερό) να γίνει σπυρωτό, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, τά σοταρισμένα κρεμμύδια και το αφήνω μέχρι να πιει όλο το νερό.
Το κατεβάζω από την φωτιά, βάζω σε φόρμα κέικ, το σκεπάζω με μια πετσέτα κουζίνας και το καπάκι από πάνω για να τραβήξει την υγρασία .
Σερβίρω σε πιατέλα το γυρίζω ανάποδα και στη μέση το γεμίζω με κοκκινιστό κοτόπουλο!!!