Μελιτζανοκεφτέδες με σως γιαουρτιού



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μελιτζανοκεφτέδες με σως γιαουρτιού

Απίθανοι τραγανοί μελιτζανοκεφτέδες με μυρωδάτη και δροσερή σως γιαουρτιού !!!!!!

6 μελιτζάνες φλάσκες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
6-7 φυλλαράκια δυόσμου
ψιλοκομμένα
1 αβγό
1/2 κουπα παρμεζάνα τριμμένη
1/2 κούπα περίπου φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι πιπέρι
Λίγο λάδι

Για τη σως γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
2 κ.σ ελαιόλαδο
λίγες σταγόνες λεμόνι
3 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Πλένω τις μελιτζάνες τις στεγνώνω , τις κόβω στη μέση και χαράζω την ψίχα τους.
Τις βάζω σε ταψάκι με λαδόκολλα , τις αλατίζω ελαφρώς τις περνάω με λίγο λαδακι και τις ψήνω στο αερόθερμο στους 190 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρώ την ψίχα και την βάζω στο σουρωτό.
Πατάω με το πιρούνι να λιώσει και να αφήσει τα περίσσεια υγρά της.
Την βάζω σε ένα μπολ.
Σοτάρω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδακι το κρεμμύδι καί το σκόρδο να γυαλίσουν και να γλυκάνουν.( Φεύγει η πολύ σπιρτάδα τους ).
Τα προσθέτω μέσα στην ψίχα της μελιτζάνας .
Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα μείγμα που να μπορεί να πλάθεται.
Αν χρειαστεί προσθέτω λίγη φρυγανιά επιπλέον.
Αφήνω 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά και να δέσουν όλα τα αρώματα.
Πλάθω κεφτεδάκια , τα περνάω από τη φρυγανιά και τηγανίζω σε καυτό λάδι κατά προτίμηση ελαφρύ.
Βγάζω τους κεφτέδες πάνω σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει την περίσσεια λαδιού.
Σερβίρω με τη σως γιαουρτιού!!!!