Κολοκυθοπατατοκεφτέδες



Μια συνταγή της κυρίας Lagia Paraschou για ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κολοκυθοπατατοκεφτέδες


Τρίβουμε στο χονδρό τον τρίφτη 4-5 μέτρια κολοκυθάκια.
Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο τρυπητό για 20'.
Βράζουμε 2 πατάτες και τις λιώνουμε με το πιρούνι μέσα σ ένα μπολ.
Προσθέτουμε 1 αυγό 1/3 από ματσάκι μαϊντανό, λίγο δυόσμο, 150γρμ φέτα ή όποιο άλλο τυρί θέλετε, αλάτι και πιπέρι.
Στο τέλος στύβουμε τα κολοκυθάκια για να φύγουν τα υγρά τους και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε καλά και άμα δούμε πως είναι λίγο μαλακό βάζουμε μία κουταλιά γαλέτα.
Το βάζουμε στο ψυγείο να μείνει για 30'.
Βαζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μπόλικο ηλιέλαιο.
Πλάθουμε τους κεφτέδες με βρεγμένα χέρια τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.