Κολοκυθοπατατοκεφτέδες

Αφράτοι κεφτέδες κολοκυθιού με πατάτα και φέτα

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τραγανούς κεφτέδες με κολοκυθάκια και πατάτες. Είναι ιδανικοί ως μεζές ή συνοδευτικό και γεμάτοι γεύση από φρέσκα μυρωδικά και τυρί της επιλογής σας.


Υλικά:

  • 4-5 μέτρια κολοκυθάκια 
  • 2 πατάτες (βρασμένες) 
  • 1 αυγό 
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 
  • Λίγο δυόσμο (ψιλοκομμένο) 
  • 150 γρ. φέτα ή άλλο τυρί της επιλογής σας 
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • 1 κ.σ. γαλέτα (προαιρετικά) 
  • Αλεύρι για επικάλυψη 
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα 


Εκτέλεση:

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χονδρό τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε τρυπητό για 20 λεπτά. 
  2. Βράζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 
  3. Προσθέτουμε στο μπολ το αυγό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη φέτα ή το τυρί της επιλογής μας, το αλάτι και το πιπέρι. 
  4. Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια για να φύγουν τα υγρά τους και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
  5. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε 1 κουταλιά γαλέτα. 
  6. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να «δέσει». 
  7. Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι. 
  8. Πλάθουμε τους κεφτέδες με βρεγμένα χέρια, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. 
  9. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι. 


Δημιουργός συνταγής: Lagia Paraschou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget