
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τραγανούς κεφτέδες με κολοκυθάκια και πατάτες. Είναι ιδανικοί ως μεζές ή συνοδευτικό και γεμάτοι γεύση από φρέσκα μυρωδικά και τυρί της επιλογής σας.
Υλικά:
- 4-5 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 πατάτες (βρασμένες)
- 1 αυγό
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Λίγο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 150 γρ. φέτα ή άλλο τυρί της επιλογής σας
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ. γαλέτα (προαιρετικά)
- Αλεύρι για επικάλυψη
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χονδρό τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε τρυπητό για 20 λεπτά.
- Βράζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ το αυγό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη φέτα ή το τυρί της επιλογής μας, το αλάτι και το πιπέρι.
- Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια για να φύγουν τα υγρά τους και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε 1 κουταλιά γαλέτα.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να «δέσει».
- Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες με βρεγμένα χέρια, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Δημιουργός συνταγής: Lagia Paraschou
