Γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι

Ένα δροσερό γλυκάκι πορτοκαλιού !!!

Για το παντεσπανι
5 αυγα
5 κ.σ.ζαχαρη
2 βανιλιες
Λιγο ξυσμα πορτοκαλιου...
4 κ.σ.χυμο πορτοκαλι +3κ.σ.κονιακ ή λικερ.
1 κουταλια σουπας μπεικιν
6 κ.σ. Αλευρι
2 κ.σ.σιμιγδαλι

Χωριζουμε τα αυγα.
Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα και τα αφηνουμε στην ακρη.
Σε μια λεκανη χτυπαμε καλα κροκους ζαχαρη βανιλιες και ξυσμα μεχρι να ασπρισει.
Ριχνουμε και τα υπολοιπα υλικα και στο τελος τη μαρεγκα με προσοχη
Ριχνουμε σε 36 νο ταψι και ψηνουμε 25 λεπτα περιπου 200β.
Οταν κρυωσει ριχνουμε το σιροπι (1μιση ποτηρι ζαχαρη και 1μιση νερο)
Οταν κρυωσει καλα χτυπαμε μια σαντιγυ (οποια μας αρεσει και σε οση ποσοτητα θελουμε.) και τη ριχνουμε απο πανω.
Βαζουμε στο ψυγειο
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε 3 ποτηρια χυμο πορτ. 1 βανιλια 3κουτ.σ. ζαχαρη και αφηνουμε να ζεσταθεί
Σε ενα μπολακι βαζουμε 5κ.σ.κορν φλαουρ(80 γρ.) και το λιωνουμε σε μισο ποτηρι νερο...
Το ριχνουμε στη κατσαρολα και ανακατεύουμε υουμε να πήξει..
Το ριχνουμε πανω στο γλυκο μας οταν κρυωσει λιγο και ξανα ψυγειο.