Τρουφάκια με τσουρέκι



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τρουφάκια με τσουρέκι

Υλικά:
400 γρ τσουρέκι(που περίσσεψε ή δεν πέτυχε ή αγοράζουμε ),
200 γρ σοκολάτα μαύρη 81%κακάο,
200 γρ.κρέμα γάλακτος,
100 γρ περίπου καρύδια
100 γρ άσπρη κουβερτουρα για την επικάλυψη

Αλέθουμε στο μούλτι το τσουρέκι και χοντροκόβουμε και τα καρύδια.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε τη γκανάζ στο μείγμα με το τσουρέκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μια ώρα να σφίξει.
Έπειτα κάνουμε μικρά μπαλάκια και βάζουμε από πάνω λιωμένη άσπρη κουβερτουρα.
Περιμένουμε να κρυώσουν και διατηρούμε ψυγείο.

*Αν θέλετε αντί για μαύρη σοκολάτα μπορείτε να βάλετε κανονική ή κουβερτουρα με λιγότερο ποσοστό κακάο γιατί πικρίζει η μαύρη...
*Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ στη γέμιση.