Λικέρ ρόδι



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λικέρ ρόδι

6 ρόδια
500 ml τσίπουρο
500 ml ζάχαρη
500 ml νερό
1 ξύλο κανέλας
2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
 
Στύβω τα ρόδια και βάζω τον χυμό τους με το τσίπουρο, την κανέλα και το γαρύφαλλο σε γυάλινο βάζο που να κλείνει καλά και αφήνω στο ψυγείο 3 - 4 μέρες.
Μετά φτιάχνω ένα σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό, αφήνω να κρυώσει καλά και το προσθέτω στο βάζο με το τσίπουρο.
Αφήνω 2 μέρες ακόμα και μετά σουρώνω και βάζω σε γυάλινα βάζα.