Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

Πλένω, κόβω καπάκια και καθαρίζω από τα σπόρια 8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης.
Στο μούλτι τρίβω 2 ξερά κρεμμύδια και ένα καρότο και τα προσθέτω στο μπολ που έχω βάλει σπιτική σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, δυόσμο, λίγη φέτα τριμμένη και 12 κ.σ .ρύζι Καρολίνα..(μιάμιση κ.σ. για κάθε πιπεριά).
Η γέμιση πρέπει να είναι κάπως νερουλή.
Γεμίζω τις πιπεριές κλείνω με καπάκια και τις βάζω σε λαδωμένο ταψί.. περιχύνω με λίγο λάδι ακόμη, σάλτσα ντομάτας και λίγη φρυγανιά.
Ψήνω σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο στους 180 στον αέρα για 1.30 ώρα και άλλη μισή ώρα χωρίς για να πάρουν χρώμα!