Μηλοπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μηλοπιτάκια

Υλικά:
230gr ζάχαρη.
150gr αλευρι γ.ο.χ μαζί με 1 κ.γ μπέικιν.
3 αυγά.
Χυμό απο 1 λεμόνι + ξύσμα.
2 βανίλιες.
5 μήλα κομένα σε λεπτά κομμάτια
5 κ.σ καστανή ζάχαρη ανακατεμένη με 1/2 κ.γ κανελα.
100gr λιωμένο βούτηρο.
1 χουφτα καρύδια!
1 κ.σ βούτυρο Αχνη για πασπάλισμα.

Εκτέλεση.
Σε ενα τηγανι βάζω 1 κ.σ βουτηρο Ρίχνω τα ψιλοκομμένα μήλα την καστανή ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και ανακατέυω σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και πιουν τα υγρά τους.
Κατεβαζω από την φωτιά Ρίχνω τα καρύδια και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάω στο μίξερ 3-4 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη προσθέτω το βούτυρο τις βανίλιες το ξύσμα το αλέυρι με το μπέικιν .
Έχω βουτυρώσει καλά και πασπαλισει με αλέυρι μια φόρμα με 12 θήκες για κέικ .
Ρίχνω πρώτα μια κ.σ από το μείγμα μέρα βάζω από 1 κ.γ γέμιση και ξανά από το μείγμα.
Ψήνω στους 170 βαθμους για 25-30 Αφήνω να κρυώσουν και πασπαλίζω με την αχνη.