Μοσχαράκι γιουβέτσι



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ


Κυριακάτικο μαμαδίστικο φαγητό

Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι από ποντίκι
2 κρεμμύδια ξερά
1 ποτηράκι κρασί
3/4 κούπας ελαιόλαδο
4 πολύ ώριμες ντομάτες
1 πακέτο κριθαράκι ολικής
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια σε ένα ταψί ή γάστρα...πλένουμε και τοποθετούμε τις μπουκιές από το κρέας προσθέτουμε αλάτι πιπέρι κρασί και ελαιόλαδο.
Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα ή στύβουμε καλά και σκεπάζουμε το ταψί μας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου και ανοίγουμε να προσθέσουμε την τριμμένη ντομάτα.
Αν δεν είναι πολύ ώριμες οι ντομάτες
προσθέτουμε και σάλτσα ντομάτας...
Ανακατεύουμε σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να τραβήξει τα νερά της ντομάτας, για περίπου μισή ώρα.
Κατόπιν προσθέτουμε ζεστό νερό ανάλογα με το κριθαράκι που θα χρησιμοποιήσουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσει το φαγητό μας.


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!