Μελομακάρονα



Μια συνταγή της κυρίας Theni Sotiropoulou για ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μελομακάρονα

Χωρίς επίλογο .. τα λατρεύουμε σχεδόν όλοι μας !!!!

2 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη όχι καλά γεμάτο
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
3/4 ποτηριού νερού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουταλάκια γλυκού σόδα
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
1/3 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Το ποτήρι είναι των 200 γραμμαρίων

Σιρόπι
2 ποτήρια
2 ποτήρια νερό
600 - 700 γρ. μέλι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 4 - 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το μέλι να λιώσει και το αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Καρύδι και κανέλα.

Σε λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και η σόδα.
Έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και ρίχνουμε στα υγρά λίγο - λίγο ζυμώνοντας ίσα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλάθουμε μακρόστενα σχήματα, τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος, με πιρούνι τα πιέζουμε στην επιφάνειά τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, με αέρα για 20 λεπτά.
Τα ψήνω δύο - δύο τα ταψιά και στα μισά του ψησίματός τους αλλάζω θέση.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι ζεστά τα ρίχνουμε στο χλιαρό σιρόπι για 1 λεπτό.
Σπάζουμε ένα και βλέπουμε αν έχει ρουφήξει σιρόπι, εάν όχι τα αφήνουμε λίγο ακόμα.
τα βγάζουμε σε πιατέλα και τους ρίχνουμε καρύδι ανακατεμένο με κανέλα.