Ντοματοκεφτέδες με σως γιαουρτιού



ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Θεϊκοί τραγανοί ντοματοκεφτέδες, με σως γιαουρτιού.
Μπορώ να πω ότι είναι ο βασιλιάς του κεφτέ από όλα τα αλλά λαχανικά.

Η ντομάτα που έβαλα είναι μία ποικιλία ντόπια. Έχει το σχήμα πομοντόρο αλλά είναι μεγαλύτερη, με πολύ λεπτή φλούδα και γεμάτη μέσα χωρίς πολλά σπόρια και ζουμί. Όταν ωριμάσει καθαρίζεται σαν σύκο απέξω και κάνει τους τέλειους ντοματοκεφτέδες.

Υλικά για τους ντοματοκεφτέδες
5 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 - 6 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
100 gr κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκο
1 κούπα γεμάτη αλεύρι φαρίνα
Λίγο αλάτι πιπέρι και ρίγανη

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, τα ζυμώνουμε πολύ καλά και και τα αφήνουμε για καμιά ώρα στο ψυγείο.
Κατόπιν βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
Παίρνουμε με δύο κουτάλια μία ποσότητα από το μείγμα μας, το φτιάχνουμε με το άλλο κουτάλι και τα τοποθετούμε μέσα στο λάδι πατώντας το ελαφρά από πάνω να πάρει το σχήμα.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές έως ότου ροδοκοκκινίσουν.
Μπουκιά και συχώριο!

Με τη σως δένει απόλυτα, την οποία την έφτιαξα με γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουταλάκι μουστάρδα, μισό κουταλάκι μέλι, λίγες σταγόνες λεμονιού και λίγο αλάτι.



Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ